Tidenes største mobilregning

Tidenes største mobilregning

Tok med seg telefonen i fjorten dager til nabolandet. Gjett hvor stor regningen ble.

Det er mange ville vandrehistorier om ekstreme telefonfakturaer etter en tur til utlandet, men våre kolleger i USA har nok funnet frem til den villeste hittil. Ifølge Computerworlds nyhetstjenester News Service påstår at en kvinne i USA har fått en regning over en million kroner for to ukers bruk i Canada.

Nyhetsbyrået har sett et nyhetsinnslag fra det Miami-baserte tv-selskapet WSVN-TV. Der forteller Celina Aarons fra Florida den dramatiske historien om henne sønn som var på tur i Canada.

En million

Kvinnen, som er kunde hos T-Mobile, har til vanlig en månedsregning på rundt 900 kroner. Men i august ble det en spesiell faktura for hennes tele- og dataabonnement. Ikke minst fordi den hadde et bilag på 43 sider for all databruken.

Totalbeløpet kom på 201.005,44 dollar, eller cirka 1.114.000 kroner.

Regningen viste seg å stamme fra kvinnens sønn, som hadde vært på ferie i Canada. Tydeligvis var junior ikke informert om roamingprisene. For han sendte 2000 tekstmeldinger på de 14 dagene. Samtidig lastet han ned store videoer.

Grunnen til at gutten sendte så mange sms-er er at han er tunghørt, og bruker telefonen hele tiden i kommunikasjon.

Internett på

Likevel stod dette bare for 32.000 av millionen.

Det som virkelig dro regningen i været var at den aktive internettilkoblingen ikke var slått av. Dermed dro telefonen på 14 dager ned nettinnhold for 10 dollar per MB. I alt førte det ifølge WSVN-TV til en faktura på 201.005 dollar.

T-Mobile påstår at selskapet har sendt oppdateringsmeldinger for å varsle stor datatrafikk.

Da hun ringte selskapet for å høre hva var feil med fakturaen fikk hun beskkjed at det ikke var en feil.

- Dette ødelegger livet mitt, jeg kommer aldri til å kunne betale dette tilbake. Min fremtid er borte. Jeg er i sjokk, sier Aarons til tv-kanalen.

Etter at historien har kommet ut har mobilselskapet foreslått en ordning. Aarons må betale 2.500 dollar, som er 14.000 norske kroner. Hun får et halvt år på seg for å gjøre opp.

Dermed fikk selskapet en lettet kunde med en overkommelig regning og en veldig god historie.