Tidlig sommerferie på nett

Sommerferien starter tidlig på internett. De fleste norske nettstedene opplevde i juni en markert nedgang i trafikken. Bare VG hadde mer enn to millioner unike besøkende.

Det er Gallup som måler trafikken på norske nettsteder. Tilbakegangen på de fem største nettstedene gikk i juni, sammenlignet med mai, alle ned mellom 10 og 14 prosent. Blant disse har VG den laveste tilbakegangen.

 

Det er TV2 og eiendomstjenesten Tinde - med en nedgang på henholdsvis 25 og 21 prosent - som fikk svi mest for mange nordmenns tidlige sommerferie-modus. Gallup melder også at Stepstone og Itavisen -  begge ned 15 prosent- går relativt mye tilbake.

 

Bare Bergensavisen og Akamera.no går frem i juni (19 og 3 prosent). For Bergensavisen skyldes det blant annet at avisen på grunn av tekniske problemer mistet mange lesere i mai.  

 

Bergens Tidene er det nettstedet med størst vekst det siste året. Avisen har 106 flere besøkende i samme periode i fjor. Fredrikstad Blad gjør det også bra. Med en vekst på 73 prosent det siste året.