Tidlig varsling om trusler

Tidlig varsling om trusler

For å møte det akselererende trusselbildet på internett tilbyr Symantec Deepsight som skal holde deg informert.
Det har alltid vært vanskelig for en enkelt it-sjef å samle inn nødvendig informasjon for å forberede seg på angrep fra crackere, nye virus og de stadig flere ormene. Det blir for liten tid til å planlegge, slett ingen tid til å teste og du vet at du kanskje allerede kan ha vært utsatt for noe via svakheter du ikke har hatt mulighet til å tette.

Dette skal Symantecs Deepsight kunne hjelpe deg med å løse.

-- Nå publiseres det rundt 50 nye sårbarheter på internett hver uke. Selv om oppdateringer og patcher kommer raskt, tar det tid å implementere dem. I tillegg må du bruke tid på å holde deg orientert selv. Dette vil vi forenkle, sier Hans Peter Østrem, som er senior salgssjef i Symantec Norge.

Flere kilder

Deepsight får infomasjon fra flere kilder, blant annet fra 20.000 sensorer som skanner hva som skjer på nettet. Symantec sitter på store statistikker, noe de mener gir mulighet for å skille ut ny aktivitet i forhold til "det vanlige grumset" -- scriptkiddies og andre som hele tiden prøver seg frem.

-- De som skriver ondsinnet kode er som oftest gode programmerere, men de må teste de også. Det fanger vi opp, vi ser hva som testes og kan se hva som kan komme, sier Østrem.

Han viser til at det er mye data å forholde seg til når du skal vurdere trusselbildet for bedriften din. Deepsight filtrerer og sorterer data fra en rekke kilder og leverer daglige rapporter. Data fra systemet brukes også som underlag for automatiske oppdateringer av de andre Symantec-verktøyene som antivirus, brannmur, innbruddsovervåking og flere.

Egen tilpasning

Foruten "honningfeller", sensorer og data fra over 1.600 it-leverandører innen maskin- og programvare, har Symantec eksperter som analyserer trusler og bidrar til Deepsight-systemet.

Du kan selv sette nivåer for når trusler skal utløse alarmer for de forskjellige produktene du bruker, og du kan variere det i forhold til hvilke enheter eller versjoner av operativsystemer og applikasjoner du kjører. Du skal altså kunne få rapporter og varsler som er helt tilpasset din hverdag og ditt it-miljø.

Det er i hovedsak to tjenester som tilbys; Deepsight Alert, som tar for seg sårbarheter og destruktiv kode, og Deepsight Threat Management, som forteller om status på internett og hva som skjer akkurat nå. Prisene er fra 5.000 kroner året.