Tieto med Google i skyene

Tieto med Google i skyene

Den nordiske it-giganten Tieto har tatt i bruk Google internt, men mener de fortsatt kan ha et godt forhold til partneren Microsoft.

Tieto har tatt i bruk Google internt. Over 5000 ansatte bruker nå skybaserte Google apps for å få tilgang til epost, intranett og en rekke andre interne verktøy.

- Jeg mener Tieto ligger langt fremme i bruk av Google Apps internt, sier Kolbjørn Haarr som er Tieto-sjef i Norge.

Selskapet begynte å bruke Google i 2012 som et internt pilotprosjekt, og målsettingen var å gjøre arbeidshverdagen enklere for medarbeiderne.

- Vi startet også opp for å gjøre egne erfaringer etter at kundene begynte å etterspørre skyløsninger, sier Haarr.

- Agnostikere

Tieto er partner med Microsoft , men Haarr sier dette ikke har skapt problemet når de nå vil fronte Googles produkter mot kundene.

- Teknologisk er vi agnostikere. Mye av drivkraften kommer fra kundene. Vi som leverandører må være klar når markedet er der, sier Haarr.

Han legger til at de for eksempel leverer økonomisystemet SAP basert på en Linuxbasert skytjeneste.

- Syns kundene der er greit at de ikke vet hvor dataene fysisk er lagret med Google?

- Vår oppgave er å snakke med kundene. Er det slik at man ikke kan ha en global lagringsstrategi, kan man ikke bruke tjenester fra Google. Da kan alternativet være en private cloud med Microsoft-applikasjoner som vi drifter, sier Sören Hedin som leder Google satsingen i Tieto Sverige og Norge.

- Det blir nok vanskeligere og vanskeligere å kjempe mot globaliseringstrenden innenfor noen løsningsområder, skyter Kolbjørn Haarr inn.

- Er kundenes frykt for skytjenester ubegrunnet?

- Det kan man ikke si. Hver enkelt må vurdere hvordan man skal jobbe med skytjenester. Drifte alt selv, privat cloud fra en ekstern leverandør, hybrid løsning eller fullstendig i skyen, sier Haarr.

Fornøyde

For Tieto har kundeopplevelsen med Google vært god.

- Etter at vi tok skyløsningen i bruk har det nesten ikke vært spørsmål. Man trenger ikke kurs på nye versjoner fordi tjenestene utvikler seg glidende.

Vi er jo ikke bare en forhandler av Google Apps. Men vår oppgave er også å være en systemintegrator.

- Hva sa egentlig Microsoft om satsingen?

- Vi har ikke en strategi for å at vi skal erstatte Microsoft-applikasjoner. Microsoft er en viktig partner for oss. Men vi er som sagt agnostikere når det gjelder teknolog i. Det er viktig for oss at vi får en mulighet til å lære hvordan vi skal integrere disse to miljøene, sier Haarr.