Tilbake til det gamle Firefox-adressefeltet

Tilbake til det gamle Firefox-adressefeltet

Oppgradert til Firefox 7 og savner det gamle adressefeltet i nettleseren? Her er hvordan du kan få det tilbake.

Kritikerne og brukerne er enige med hverandre: til tross for at den syvende utgaven av Firefox er en relativ beskjeden oppgradering, er det en god oppgradering.

Men som vanlig er introduksjonen av en ny nettleserversjon nærmest ensbetydende med at visse funksjoner justeres og fjernes. Dette skaper ikke uventet misnøye hos mange.

I Firefox 7 er det blitt introdusert et nytt og smartere adressefelt. Det er smartere fordi adressefeltet ikke lenger viser overføringsprotokollen som benyttet. Hva årsaken bak endringen er, vet vi ikke, men vi mistenker det er blitt gjort fordi denne informasjonen føles overflødig. Vi tror også endringen vil gi plass til å vise deler av litt lengre adresser.

Personer som er opptatt av sikkerhet, har derimot ikke satt pris på denne endringen fordi det ikke lenger er mulig å se hvorvidt man er koblet til en nettjeneste ved hjelp av HTTP- eller den mer sikre HTTPS-protokollen. Er dette problematisk for deg, kan du reversere endringene slik at du får det samme adressefeltet fra Firefox 6.

Start Firefox 7 og skriv about:config i adressefeltet. Trykk på Jeg skal være forsiktig, jeg lover-knappen. Når den nye siden lastes inn, skriv browser.urlbar.trimURLs i tekstefeltet foran Filter. Sørg for at riktig innstillingsnavn vises og dobbeltklikk på innstillingen slik at verdien endres fra true til false (se skjermbilde).

Det skal ikke være nødvendig å starte nettleseren på nytt for at endringene skal tre i kraft. Skulle du likevel oppleve at endringen ikke fungerte, forsøk å starte nettleseren på nytt.