Tilbake til sjøen

Tilbake til sjøen

Jan Erik Norli vender tilbake til MCP som ny salgssjef for offshore.

Jan Erik Norli er ansatt som salgssjef for offshoresektoren i MCP (Maritime Communications Partner).

Norli var europeisk salgssjef i MCP fra 2004 til 2008, perioden da selskapet signerte noen av sine beste avtaler. Han sto blant annet bak de første flaggskip-avtalene med Color Line, DFDS og Stena Line for over ti år siden.

- Jeg har aldri følt at jeg forlot MCP, og er tilbake på en arbeidsplass jeg har varme følelser for. Muligheten til å jobbe med nye spennende løsninger i et nytt segment gjorde det fristende å komme tilbake og være med på en ny teknologisuksess, sier Norli.

MCP ønsker også sin tidligere kollega tilbake i folden:

- Ansettelsen av Jan Erik Norli bringer ytterligere offshore-kompetanse til MCP og styrker vår posisjon i dette markedet, sier Tom Løwehr, ansvarlig for MCPs offshoreavdeling.

Nett i Nordsjøen

MCP lanserte høsten 2013 kommunikasjonsløsninger beregnet til bruk på skip i Nordsjøen i kommunikasjon med fastlandet. Det betyr at mannskapet kan bruke mobiltelefonen, surfe på internett og sende og motta data uten å være avhengig av satellittkommunikasjon.

MCP sine tjeneste gir dekning gjennom selskapets eget nett og integrasjon med andre nett som GSM, ICE og VSAT. Skipet vil koble seg på det mest egnede nettet avhengig av lokasjon. Løsningen gjør at skipene automatisk kan koble seg på landbaserte nett inntil 50 nautiske mil fra land og installasjoner i Nordsjøen.

Teknologien skal gi økt båndbredde fra det mest kostnadseffektive, stabile og beste nettet som til enhver tid er tilgjengelig, og funksjoner komprimerer dara, internett-trafikk filtreres og prioriterer trafikk etter viktighet.

- Mobiltelefoni i offshoresektoren vil vokse enormt. Man forventer i dag å kunne bruke mobilen uansett tid og sted, og derfor vil våre løsninger være så viktig for redere i årene som kommer. Jeg er svært optimistisk til det vi har på gang, sier Norli.