Tilgang til Hotmail på sms

MSN og Netcom tilbyr nå i felleskap Hotmail og MSN Messenger på sms. Dermed kan man få sine epostmeldinger direkte på mobiltelefonen.
Flere enn 15.000 Telenor-abonnenter har allerede tatt i bruk tjenesten.

Brukerne kan med denne tjenesten både motta og sende e-postmeldinger og Instant Messenger, øyeblikksmeldinger, med sin mobiltelefon. Brukeren får en melding på mobilen hver gang han får en e-postmelding som oppfyller betingelsene brukeren selv har satt, blant annet avsender. Brukeren velger selv om han vil lese e-postmeldingen på mobiltelefonen.

-- Vi er svært glade for at MSN Hotmail-brukere som er Netcom-abonnenter nå også får tilgang til sms-tjenesten. Vi ser at det skjer en endring i vanene til Hotmail-brukerne. Tidligere leste de sin e-post på nettet, nå mottar flere og flere meldingene på sms når de ikke er online, sier daglig leder Torstein Harildstad i MSN.no.

Samarbeidet med MSN er et ytterligere tilskudd til Netcoms tilbud av mobile tjenester.

-- Netcom mener at MSN Hotmail og Messenger er nyttetjenester som via sms gir brukere nye muligheter. Vi ser at nyttetjenester blir mer og mer brukt på sms, og tilgang til e-post og Messenger på mobilen har vi stor tro på, sier senior produktsjef Per G Andersson i Netcom.

I Norge har MSN flere enn 700.000 aktive Hotmail-brukere, mens Netcom har i overkant av en million abonnenter i Norge.

-- Sms-tjenesten har ført våre Internett-tjenester et steg videre i forhold til å gjøre dem tilgjengelige for forbrukerne, uavhengig av hvor de befinner seg, sier Harildstad.

-- Framover vil vi se at det kommer tjenester som integrerer ulike digitale kommunikasjonskanaler.Instant Messenger-programmer, der brukerne kommuniserer i sanntid, har nå tatt over en del av e-postprogrammenes funksjon. Blant annet kan det overføres dokumenter og bilder via programmet, sier Harildstad.