Tilpass nettsiden for de gamle

Tilpass nettsiden for de gamle

Jannicke Hølen i Norsk Designråd mener nettsteder nå kan surfe på eldrebølgen.
Ifølge en amerikansk undersøkelse kan dårlig design på nettsider skremme bort to av fem potensielle kunder. Ifølge Jannicke Hølen ved Norsk Designråd gjelder dette også i Norge.

-- Norske bedrifter som ikke er tilgjengelige for alle på internett, risikerer å tape morgendagens kunder, sier Hølen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Pressekontoret.

Prosjektleder Hølen sier at et stadig økenden antall mennesker i fremtiden kommer til å ha nedsatt funksjonsevne i en eller annen form, som for eksempel svekket hørsel eller syn, nedsatt bevegelighet eller gripeproblemer.

-- Eldrebølgen er på vei over oss, og de store etterkrigskullene er i ferd med å bli pensjonister. Dermed vil en stadig større del av befolkningen slite med typiske alderslidelser. Samtidig er dette en kjøpesterk gruppe som vil ta med seg sine konsumentvaner inn i pensjonisttilværelsen. Bedriftene som følger med i timen, og tilpasser blant annet nettstedene sine til disse forbrukerne, vil bokstavelig talt kunne surfe på eldrebølgen, sier Hølen videre i en melding fra Pressekontoret.

Norsk Designråd samarbeider med blant andre Norges Forskningsråd, Deltasenteret og Miljøverndepartementet for å dele ut en ny utmerkelse Merket for God Design.

-- Hensikten er å synliggjøre de som har gjort nettløsningene sine tilgjengelige for flest mulig brukere. Hølen oppfordrer bedrifter og organisasjoner som mener de har designet nettløsninger som kan brukes av både de med godt og dårlig syn, hørsel og grep, til å søke om utmerkelsen, sier Hølen.