Tim Sanders vekker latter på It-tinget

Tim Sanders vekker latter på It-tinget

IT-TINGET: Tidligere Yahoo-guru, Tim Sanders, slo an tonen for det som kan bli tidenes blideste It-ting.

It-tinget, Sandefjord: Forfatter, Yahoo coach og skribent i New York Times Tim Sanders var første ute som foredragsholder etter at Terje Mjøs i Ergogroup åpnet It-tinget 2005.

­- Glem alt du har lært om at det er de frekke og slue som kommer seg lengst i næringslivet. De er kanskje talentfulle og slår seg opp til å begynne med, men skal du oppnå noe på lang sikt er det bare din evne til å bli godt likt som teller, sa Tim Sanders til de 500 som har møtt opp til årets it-ting.

Sanders har hatt stor suksess med sin siste bok "The Likeability Factor - How to boost Your L-Factor and Achive Your Life's Dreams"

 

- "Dog eats dog" er funnet opp av middelmådigheter som ødelegger våre muligheter til å ha det moro på jobben. Nå heter det "dog sniffs dog in the ass", sa han videre.

 

Hvordan få et ekte smil

 

For organisasjonen vil en negativ stemning og dårlig miljø medføre mindre effektivitet og dårlige løsninger, fordi intelligensen påvirkes negativt av dårlige følelser.

 

- Det lønner seg for bedriften at du er blid. Både fordi du som ansatt blir mer effektiv, men også fordi den viktigste grunnen til at folk slutter i jobben er dårlig miljø, fortalts Sanders.

 

For at du skal bli bedre likt må du være i stand til å kommunisere vennlighet og oppriktig interesse for motparten, enten du er sjef eller ansatt.

 

- Veien til en bedre hverdag handler om fire egenskaper du må mestre. Du må være vennlig, snakke om det som er relevant for den andre, vis evne til empati og sørge for at alt er ekte. Da vil du ikke bare lykkes på jobben, men du vil også bli et bedre menneske, fortalte Sanders.

 

Mange lot seg påvirke

 

Budskapet var at uansett hvor viktig og mektig du er, må du være generøs og smile mye med ekte innlevelse. Målet for Sanders er å forandre mennesker, og stemningen i salen vitnet om at mange lot seg påvirke.