Time Warner uten AOL

Underholdningskonsernet Time Warner fjerner "AOL" fra navnet sitt.
Styret i det amerikanske mediekonsernet Time Warner har bestemt seg for å droppe AOL fra firmanavnet. Innen noen uker vil selskapet ordne alle juridiske aspekter ved å endre det offisielle navnet til Time Warner Inc.

Navnendringen er et strategisk valg fra bedriftsledelsen for å antyde at konsernet har mange greiner, der internett-delen bare er en av dem. Dermed vil ledelsen fjerne all forvirring som kundene har i forhold til navnet og konsernets aktiviteter.

- Navn-endringen vil passe bedre hele for spekteret. Vi jobber med å skille mellom Time Warner og internett-divisjonen AOL, sier toppsjef Dick Parson i en pressemelding.

Storavisene New York Times og Wall Street Journal har de siste ukene spekulert i navnendringen. Mer enn noe annet peker endringen på at AOLs storhets tid definitivt er over.

Internettleverandøren sjokkerte verden ved å fusjonere med mediegiganten Time Warner på toppen av dotcom-bølgen. Analytikerne mener at Time Warner nå indirekte innrømmer at de ikke er fornøyd med fusjonen.

Problemer rundt navnene har i flere tilfeller ført til feil i regnskapet og forvirring hos annonsørene. Nå blir AOL altså en divisjon på lik linje med andre som Warner Bros, Warner Music og CNN.