Tjen penger på å ødelegge for Gates

De kaller seg selv politiske aktivister og vil ta rotta på Internet Explorer. Det kan du tjene penger på.

Aktivistene kaller kampanjen sin for Explorer Destroyer og utnytter et nytt program som Google har satt i gang. Google betaler ut en dollar for hver henvisning som leder til en nedlasting til nye brukere av Firefox.

 

På ett av sine nettsteder, maner gruppen:

 

"Du vil at folk skal bytte til Firefox. Nå er det på tide å ta det seriøst. Google betaler en dollar for hver nye Firefox-bruker du henviser. Nå kan du fremme dine idealer, redde folk fra popups og spyware-helvetet."

 

Ifølge nettstedet Explorer Destroyer tilbys et script som kan oppdage besøkende som kjører Internet Explorer. Skjer dette, vil det dukke opp et varsel som henviser dem til Firefox. Hver gang en besøkende til et nettsted som bruker denne gruppens teknologi og bytter fra IE til Firefox, vil eieren av nettstedet få pengene fra Google. Det er en forutsetning at nettstedet har registrert seg på Googles AdSense-program.

 

Dead serious

 

Det er tre typer med varsler som eiere av nettsteder kan bruke: "gentle encouragement", "Semi-serious" og "dead serious".

 

Hvis en eier av et nettsted velger "gentle ecouragment", vil besøkende som bruker IE se et banner på tvers av toppen av siden som oppfordrer dem til å laste ned Firefox. Et "semi-serious" nettsted vil kjøre i gang en spash-side som oppfordrer brukeren til å laste ned Firefox, med en link til Mozilla nettleser.

 

Kjører du tøft og er "dead serious", vil brukere av IE bli blokkert fra å lese siden din. De blir informert om at de må laste ned Firefox for å se den. Du kan se en demo av hvordan dette fungerer her.

 

Hvorfor gjør denne ukjente gjengen dette? En av grunnene er at "It will make Bill Gates sooooooo mad". Men nok om det. Ta en titt på gruppens nettsteder selv:

 

Explorer Destroyer

Killbillsbrowser.com