Tjenestesalget løfter Steria

It-konsulentselskapet Steria omsatte for 478 millioner kroner i Norge i løpet av årets tre første kvartaler, en økning på 27 prosent fra i fjor.

- 2005 har vært et godt år, både for oss og for it-bransjen generelt. Vi har økt omsetningen med over 100 millioner kroner og ansatt rundt 40 nye medarbeidere i Norge, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

Omtrent 70 prosent av omsetningen stammer fra it-tjenester, mens resten er produktsalg.

- Vi merker sterkest vekst innen outsourcing, systemutvikling og arkitekturprosjekter, og dette gir en pekepinn på hvor it-markedet er på vei. Markedet for outsourcing har for eksempel blitt betraktelig mer modent, kommenterer Rusti.

Høyere veksttakt

Totalt har Steria, et av Europas ledende it-konsulentselskaper, omsatt for 6,7 milliarder kroner i totalt 11 europeiske land per årets første ni måneder Det er en vekst på 21,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi ser en trend hvor Steria har en høyere veksttakt enn it-bransjen for øvrig. Dette gjelder både i Norge og i Europa som helhet. Dette styrker vår posisjon i markedet, sier Rusti.