Tøff fremtid for konsollene

Til tross for at spillbransjen er i sterk vekst, vil det bli vanskeligere for Microsoft, Sony og Nintendo å tjene penger.

Markedet er nemlig i ferd med å nå et metningspunkt, i tillegg koster det mer og mer å produsere både spill og konsoller. Fortjenestemarginene vil synke, ifølge en ny analyse fra Forrester.

 

Analytikerne tror også at mobiltelefoner og bærbare mediespillere vil ta over for småkonsoller som PSP og Nintendo DS.

 

De tror heller ikke at konvergensen av spill-maskiner og  andre underholdningsmedier vil utvikle seg til konsollenes fordel. Spill-fantaster vil bruke konsollen til stadig flere ting enn spill, men de som ikke spiller vil ikke kjøpe en spill-konsoll når de skal oppfylle sine digitale drømmer i stua, skriver BBC News.

 

Spillselskapene vil ha behov for å finne nye måter å tjene penger på. De må kanskje lage spill som omfavner et bredere publikum, ta for seg nettbaserte abonnementsmodeller og tilby mer annonseplass i selve spillene

 

Pc på vei opp

 

Til tross for all hypen rundt spillkonsoller, er det fremdeles flere som spiller på pc-er enn på de spesial-maskinene. Abonnementsbaserte online-spill vil dra stadig flere spillere til pc-en og innen to år vil fire prosent flere ha begynt å spille.

 

I dag spiller 40 prosent av amerikanske husholdninger på pc, mens 27 prosent i Europa gjør det samme.