Tøff start for Ementor

Merkantildata er borte, tilbake står Ementor. Men innholdet er det samme. Andre kvartal var ingen fest for det tungrodde selskapet.

Ementor oppnådde en omsetning på 1,1 milliarder kroner i andre kvartal. Det er en nedgang på 22,9 prosent i forhold til samme periode i fjor, og 6,7 prosent ned i forhold til første kvartal.

Driftsresultatet endte på minus 182,3 millioner kroner. Hovedtyngden av dette er avsetninger til restruktureringer på 155 millioner kroner. EBITA havnet på minus 24,8 millioner kroner.

-- Vi er fornøyd med etableringen av Ementor og at betydelige synergier og kostreduksjoner har begynt å få effekt. Integrasjonen er i rute og vi får positive tilbakemeldinger fra kunder og partnere. Selv om resultatet er svakt bedres bruttomarginen stadig samtidig som serviceinntektene øker, sier konsernsjef Arne A. Jensen. 
 
Restruktureringsavsetningene på 155 millioner kroner rapporteres som spesielle poster. Avsetningen knytter seg til samlokalisering, bemanningsreduksjoner, integrasjon av systemer og øvrige kostnader knyttet til fusjonsprosessen. 

Ifølge resultatrapporten er Ementor i Norge over på plussiden, så også Finland. Men Sverige og Danmark fremstår som problembarn. I forhold til andre kvartal 2002 har underskuddet i Sverige blitt redusert en smule, mens underskuddet i Danmark har økt.
 
For veien videre er Ementor runde i sine formuleringer. I børsmeldingen heter det: Markedet virker å stabiliseres og viser enkelte positive tegn. Med den vellykkede fusjonen av de tidligere datterselskapene er styret komfortabel med selskapets utvikling de kommende kvartaler.