Tøffere kostnadskontroll i SMG

Tøffere kostnadskontroll i SMG

SMG må forvente sterkere kostnadskontroll og vraking av SAP, men ellers er det få forandringer etter at finske GNT slukte selskapet.

I dag ble oppkjøpsavtalen finalisert og godkjent av konkurransemyndighetene. Administrerende direktør Alex Jensen fortsetter i stillingen og han sier til Computerworld.no at GNT ikke har planer om å ikke ha egne folk inn i Norge.

 

Selskapet vil skifte navn etter hvert, men Jensen vet ikke helt når.

 

- Jeg kan forestille meg at vi først kjører med SMG som en del av GNT-gruppen. Og etter hvert skyver vi smg-navnet ut.

 

Strategisk fordel 

 

SMGs kunder vil ikke merke mye til finnenes inntog med det første.

 

- Vil fortsette med breddedistributør-fokuset. Vil skal ikke ha alt, men vi får et større utsnitt av produkter. Der vi kan se at GNT har en strategisk fordel med en produktlinje, vil vi uten tvil kopiere den i Norge, sier Jensen.

 

I en bransje som nærmest er autistisk opptatt av å holde kostnadene nede på grunn av de lave marginene de har på produktsalget, vil SMG måtte holde et enda sterkere kostnadsfokus fremover.

 

- Det er klart vi vil ha et enda sterkere fokus på kostnadskontroll enn vi hadde tidligere. GNT gjør det helt annerledes i forhold til kostnader enn det vi har gjort. Størrelsen vil også gjøre at vi får lavere kostnader.

 

Skifter system

 

Selskapet vil etter hvert gå over fra SAP til DBM, men Jensen lover at dette ikke vil få konsekvenser for kundene.

 

- De siste årene hvor vi har implementert store ting uten at det har hatt negativ effekt på våre kunder. Vi har blitt veldig proffe på slike prosjekter.

 

Det var i desember i fjor at GNT kjøpte SMG i Norge, Sverige og Finland, men avtalen skulle godkjennes av konkurransemyndighetene. Samlet pro forma omsetning for GNT og SMG var ca. 1,3 milliarder euro i 2004. Det forventes at pro forma inntekter i 2005 blir 1,5 milliarder euro. Selskapet er nå Nordens største it-distributør.

 

Les også: GNT kjøper Santech Micro Group

Hattelco er Norges beste it-distributør