Tøft for WM-data

WM-data vokser internasjonalt, men tapet av Skattedirektoratet ødelegger for vekstutviklingen i Norge.
Norgessjef Tor Malmo i WM-data opplever en viss bedring i markedet. Men han forteller at de bruker lengre tid på å selge inn prosjekter til kundene.

-- Det er idag en helt annen måte å selge på. Prosjektene blir ofte delt opp i flere deler og vi må kjempe om å være med i hver del. Derfor må vi legge mer ressurser i salg, noe som øker våre kostnader, sier Malmo.

Totalt økte konsernet sin omsetning i første kvartal med 13 prosent til drøyt to milliarder svenske kroner.

Virksomheten i Norge kan ikke vise til samme veksttakt. Omsetningen endte på 85 millioner, som er ned over 40 prosent. Årsaken er tapet av den mye omtalte kontrakten med skattedirektoratet.

-- Ifjor på denne tiden hadde vi opptil 80 til 90 personer som satt å fakturerte Skattedirektoratet.

Mesteparten av disse er sagt opp nå. WM-data har redusert staben i Norge med 80 ansatte til 220 på ett år.

Selv med nedgangen i omsetningen, klarer Malmo & Co et et lite overskudd. Pluss tre millioner ble resultatet i årets tre første måneder.

--I et fortsatt tøft marked, er jeg fornøyd med at vi tjener penger. Men jeg skulle gjerne hatt litt bedre marginer, sier Malmo som innrømmer at både resultat og omsetning ligger under selskapets egne budsjetter..

Og med en driftsmargin på 3,5 prosent, er det lite å gå på. Konsernet har satt et mål om minst ti prosent driftsmargin i 2004.

Skal Malmo klare det, må nok omsetningen opp. Hvis ikke kan det bli flere kutt i Norge.