Tohånds tommel-touch

Tohånds tommel-touch

Lille Nokia 6820 er en fullblods kommunikator i miniformat.
Ved første øyekast likner 6820 en vanlig Nokia-modell i mellomstørrelsen -- som en litt klumpete 7210 eller 3200. Men når man bretter ut flippen som skjuler et fullverdig qwerty-tastatur, skjer et lite mirakel.

"Qwerty" angir den standarden for tastaturlayout som vi er vant til i Norge, navnet er etter de fem bokstavene øverst til venstre. Til sammenlikning har franskmennene valgt en azerty-layout, bare for å gjøre seg interessante.

Nokia 6820 har et normalt utseende tastatur, til og med de norske tegnene sitter der de skal. Skjermen er plassert midt i tastaturet og bildet snur seg til riktig stilling når flippen åpnes.

Størrelsen er det som er vanskeligst å venne seg til. Her er det ikke mye plass til røslige arbeidshender, muligens er dette en chattofon for kvinnelig ynde?

Det går an å få opp et anselig skrivetempo når man lar seg rive med av alle mms, epost- og chattemulighetene eller benytter finessene i kalender og adressebok. Eneste aber er at skjermen egentlig er litt liten for å jobbe med særlig store mengder tekst.