Tom Siebel går av

Tom Siebel går av

Toppsjefen i crm-selskapet Siebel Systems, Tom Siebel, går av som toppsjef. Han blir erstattet av IBM-mannen Mike Lawrie. Siebel vil fortsette som styreformann.
Tom Siebel sier at utnevnelsen kommer som et resultat av en beslutning han gjorde for ett år siden, om å dele rollene som toppsjef og styreformann.

- Vier svært godt fornøyde med at vårt førstevalg for denne jobben, aksepterte. Vi vet ikke om en mer erfaren og talentfull sjef som kan ikle seg denne rollen, sier Siebel.

Mike Lawrie har jobbet i IBM i 25 år i en rekke forskjellige posisjoner. Han kommer fra stillingen som sjef for salg og distribusjon i IBM.

IBM og Siebel er tette forretningspartnere. IBM er en av Siebels største kunder med 60.000 crm-lisenser i bruk.

Tom Siebel grunnla selskapet Siebel i 1993 etter å ha gått gradene i Oracle. På lik linje med sin mentor Larry Ellison er han kjent som en frittalende og dominerende leder.

Analytiker Josh Greenbaum i Enterprise Applications Consulting sier at endringen kommer som et sjokk, men er likevel velkomment.

- Siebel er kjent som den ultimate kontrollfrik. Han er hands on på alt, så det at han går bort fra sin operasjonelle rolle er overraskende. På den annen side er det et godt trekk. Det er på høy tid det blir sprøytet litt nytt blod inn i virksomheten, sier Greenbaum.