Tømmer lagrene for HP-nettbrett

Tømmer lagrene for HP-nettbrett

Folk strømmer til for å få kjøpt HPs netbrett med Webos - på ellevilt supersalg.

Prisen på nettbrett fra HP falt som en stein som følge av HPs uventede kunngjøring på torsdag i forrige uke, og flere butikker i USA melder nå om tomme lagre. Best Buy og Staples i New Yorks Union Square forteller om folk som strømmet til butikkene for å snappe opp en Touchpad til en billig penge.

Prisen på Touchpad ble nedsatt til 99 dollar for 16 Gb versjonen og 150 dollar for 32 Gb. Til sammenligning var den opprinnelige prisen henholdsvis 499 dollar for 16 Gb og 599 dollar for 32 Gb. 100 dollar tilsvarer i dag 582 kroner.

Smarttelefoner ble også raskt solgt ut, og butikkene melder at de ikke vil få inn flere. Også på HPs nettbutikk ble beholdningen raskt solgt ut. Også her var prisen satt ned til helholdsvis 99 og 150 dollar.

Best Buy melder i tillegg at de har bestemt å utvide sitt 14-dagers retur og pris-matching tilbud til 60 dager. Tilbudet gjelder alle som har kjøpt en Touchpad like før brannsalget, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Dårlig mottakelse for Touchpad

Brannsalget begynte to dager etter HP kunngjorde sin avgjørelse om å kvitte seg med pc-divisjonen sin, inkludert smarttelefoner og nettbrett. De meddelte samtidig at all utvikling på nettbrett og smarttelefoner var stanset, selv om utvikling på operativsystemet Webos skal fortsette med tanke på senere lisensiering til maskinvareprodusenter.

HPs Touchpad kom på markedet i juli, men det var tidlig klart at den ikke var i stand til å konkurrere med Apples Ipad eller de nyeste nettbrettene med Googles Android operativsystem. Den ble også kritisert for å være for stor og tung, treg i bruk og med for dårlig programvaretilbud.

De første Touchpad-ene ble kjøpt av gadget-entusiaster, utviklere som var nysgjerrige på Webos eller de som ønsket et alternativ til Ipad og Android.

På tross av utfasing av maskinvareutvikling og salg, lover HP videreutvikling og oppdatering av Webos.

- Vi kommer til å fortsette å støtte, foreta endringer i og utvikle for Webos. Vi har til hensikt å forsterke salgsarbeid og presentasjon av dette flotte produktet, og vil fortsette å bygge på vårt Webos applikasjons økosystem, sier HPs Chuq Von Rospach i en bloggpost på nettstedet for Palm.

Nysgjerrig på WebOS

Brent Woodruff, en programutvikler fra Florida, var en av dem som kjøpte seg en Touchpad samme dag de traff butikkhyllene for første gang i juli i år. Han sier til Computerworld via e-post at kunngjøringen om nedleggelsen av HPs pc- og nettbrett divisjon kom fullstendig som lyn fra klar himmel. I dag leverte han Touchpad-en sin tilbake til Best Buy, og plukket i stedet opp en Ipad 2.

- Til 100 eller 150 dollar ville Touchpad være verdt prisen som utviklerleketøy siden jeg fortsatt liker Webos. Slik det er nå med Apples Icloud og IOS som kommer, som tar med seg mange av egenskapene jeg liker med WebOS - og i og med at Mac-er allerede er tilstede i husholdningen, så er dette den mest logiske løsningen, sier Woodruff.

Han avslutter med å fortelle at han er svært villig til å bytte ut den nye Ipad-en sin med et Webos-basert nettbrett dersom en annen produsent lisensierer operativsystemet fra HP.