Tomra-sjef overtar Telecomputing

André P. Løvestam, tidligere europasjef i Tomra, overtar jobben som konsernsjef i Telecomputing.

Løvestam vil tiltre stillingen den 1. april 2006 og Johan Lindqvist vil fratre sin stilling som konsernsjef fra samme tidspunkt.

André P. Løvestam (39) var i perioden 2002 til 2005 administrerende direktør i Tomra Europe, en virksomhet med datterselskaper i 10 land og en omsetning på en milliard kroner. Løvestam satt i samme periode i konsernledelsen i Tomra Systems ASA.

- Etter å ha vært med på å gjennomføre en regionalisering av virksomheten i ti enheter, ble min jobb som europasjef borte. Jeg ble tilbudt en sjefsstilling i staben, men ønsket heller å orientere meg eksternt, sier Løvestam til Computerworld.no.

- Drømmejobb

Siden august i fjor har Løvestam drevet med litt konsulentvirksomhet og investeringer, fram til han nå mener at han har funnet drømmejobben. 

- Det har vært veldig mange sjefer i Telecomputing. Hvor lenge blir du sittende?

- Det aner jeg ikke, men dette er langsiktig. Det er et solid selskap med go økonomi, stabil virkosmhet og en veldig bra kundebase. Det blir en veldig spennende reise som jeg har lyst til å være med på.

39-åringen har i tillegg 11 års fartstid i Orkla ASA, blant annet i Orklas snacksvirksomhet og Lilleborg AS. Han har også hatt flere styreverv og har vært styreleder for Tomras datterselskaper i Europa.

Bytter igjen

Løvestam er ikke redd for å bytte bransje nok en gang.

- Det var jo spennende å bvytte fra Orkla til Tomra. Jeg tror jeg har mye å lære og mye å tilføre, med min bakgrun i salg og markedsføring.

Løvestam har en Bachelor of Science-grad fra Manchester School of Management og videreutdannelse i ledelse fra IMD i Lausanne i Sveits.

Alle gleder seg

- Andrés erfaring og kompetanse innen ledelse, strategi, salg/marketing og organisasjonsutvikling blir verdifull i den vekstfasen selskapet står overfor. Styret takker samtidig Johan Lindqvist for den betydelige innsats han har lagt ned for selskapet og hans bidrag i å bygge opp den markedsposisjonen som TeleComputing innehar i dag, sier styreleder Viktor Sandland i en pressemelding.

Les også: Telecomputing i ferd med å bli voksen

Få med deg: Selskapet som spiser sjefer