Topnordic-avtale til en halv milliard i Danmark

Topnordic-avtale til en halv milliard i Danmark

Danske BEC (Bankernes Edb Central) og Topnordic har tegnet en avtale om utsetting av it-oppgaver. Avtalen har en verdi på 550 millioner danske kroner.

BEC (Bankernes Edb Central) og Topnordic A/S underskrev torsdag morgen en av årets største outsourcing-avtaler om leveranse av maskinvare og standard-programvare. Avtalen omfatter også utvikling og drift av den desentrale it-infrastrukturen hos BECs medlemsbanker.

Avtalen omfatter om lag 10 000 arbeidsplasser, 400 servere og 1300 printere fordelt på mer enn 400 steder i Danmark og på Grønland. Avtalen har en samlet kontraktsverdi på rundt 550 millioner danske kroner i avtaleperioden, som er på fem år og åtte måneder.

Fra fra 1. mai 2007 blir Topnordic leverandør av drift og utvikling av den desentrale it-infrastrukturen hos BECs 73 medlemsbanker med mer enn 400 filialer. I tillegg til de 73 medlemsbankene, som avtalen omfatter, teller BECs kundeliste flere hundre finansielle virksomheter innenfor realkreditt, pensjon, forsikring, investering og bank.

Samarbeidet mellom Topnordic og BEC har eksistert i en årrekke.

- BECs mål er å sikre teknologisk konkurranseevne til våre kunder. Det gjør vi best ved å konsentrere oss om våre kjerneområder, nemlig å utvikle, supportere og drifte systemer til Danmarks finanssektor. BEC har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med Topnordic, som har en helt spesiell kompetanse innen support og drift av desentrale it-miljøer. Dessuten er Topnordic lokalt til stede der våre bankers filialer er plassert, og denne nærheten til våre kunder vektlegger vi meget sterkt," sier administrerende direktør Leo Svendsen i BEC.