Topnordic kjøper Egroup Consulting Vest i Bergen

Topnordic kjøper Egroup Consulting Vest i Bergen

Topnordic fortsetter ekspansjonen i Norden og overtar systemintegratoren Egroup Consulting Vest AS i Norge.

Selskapet har 10 ansatte i Bergen og forventer en omsetning i 2005 på 35 millioner kroner. Oppkjøpet kommer kun få dage etter Topnordic har kjøpt Office Data i Stockholm. Kjøpesummen offentliggjøres ikke.

Egroup Consulting Vest AS er et selvstendig selskap, som har samarbeidet tett med Egroup konsernet. Selskapet leverer produkter og tjenester innen infrastruktur i Bergen og Oppland.

Selskapet ble startet i 2000 og er godt etablert i sitt marked, som er i kraftig vekst, ifølge en melding fra Topnordic.

- Vi er meget stolte av å kunne meddele oppkjøpet av Egroup Consulting Vest AS. Topnordic har en tydelig og aggressiv plan for hvordan vi skal bli en av de største og beste infrastrukturleverandørene i Norge. En vesentlig del av denne planen er å etablere kontorer i Stavanger, Bergen og Trondheim i tillegg til Oslo. Med overtagelsen av Egroup i Bergen er vi et steg nærmere dette målet , sier administrerende direktør Steinar Sønsteby.

Flere oppkjøp i vente

Egroup Consulting Vest vil raskt bli fusjonert inn i Topnordic. Ambisjonene i Bergen er vekst i de nærmeste årene og det baserer seg på at Topnordic implementerer sin e-handelsløsning - eSHOP - også for kundene i Bergens regionen.

- Topnordics mange kunder har et behov for at Topnordic håndterer alle deres it-prosesser, lokalt, nasjonalt og regionalt. Derfor setter Topnordic handling bak behovene ved å foreta målrettede oppkjøp ved siden av den organiske vekst, sier Sønsteby.

Topnordic-konsernet har nettopp offentliggjort halvårsregnskapet for 2005, og det viser at det kan la seg gjøre både å foreta oppkjøp og å fastholde markant vekst.

Nettoomsetningen i årets seks første måneder steg med 52 prosent, fra 758 millioner danske kroner i 2004 til 1 150 millioner danske kroner i år. Resultatet har vokst med 65 prosent  til 28 millioner danske kroner.

Prognosen for omsetningen i 2005 er 2,3 milliarder danske kroner og et resultat på over 50 millioner danske kroner.