Topnordic leverer rekordtall

Ementor-konkurrenten Topnordic kan vise til tosifret vekst. I år skal selskapet åpne kontorer i Trondheim og Stavanger.

Topnordic økte omsetningen i 2005 med 34 prosent til godt over 2,6 milliarder danske kroner. Resultatet for fjoråret økte med 41 prosent og endte på 62,2 millioner danske kroner.

I 2003 omsatte selskapet for 1,1 milliarder kroner, så veksten er til å ta og føle på.

Administrerende direktør Claus Hougensen sier til Computerworld Danmark at resultatene er de beste i Topnordics historie.

Han mener at Topnordic tjener på at it-kundene i økende grad ønsker å begrense antall leverandører, fordi mange leverandører kan både være dyrt og vanskelig å håndtere.

- Det kan være dyrt å ha mange leverandører og vi merker tydelig at mange kunder ønsker å kjøpe alt på ett sted, sier han.

Åpner mer i Norge

Topnordic har jobbet lenge med å minimere kostnadene, og internett spiller en stor rolle i dette arbeidet. Allerede for et år siden flyttet selskapet store deler av salget ut på nettet, ifølge Computerworld Danmark.

Tendensen fortsatte i 2005, hvor mer enn 65 prosent av alle ordrene fant sin plass i ordreboken via internett.

Strategien er fortsatt nordisk ekspansjon. Selskapet regner med å åpne kontorer i Stavanger, Trondheim og Malmø i løpet av året. Det er snakk om både overtakelse av eksisterende forretninger og åpning av helt nye.

Topnordics mål er fortsatt en omsetning på fem milliarder kroner i 2009. Og direktøren fastslår at det målet skal nås.

- Vi er on target så vi når det. Det er det ingen tvil om, sier Hougensen.

Torsdag kommer Ementor med tall for 2005.

 

Les også: Topnordic på jakt etter Ementor