Toppene hopper av i SAP

Toppene hopper av i SAP

Knut Morten Aaserud overlot sjefsstolen i SAP Norge til Bjørn Fosli for ett år siden, for å ta over toppjobben i SAP Sverige. Nå er begge ute.
1. november fikk SAP en ny direktør for Norden. Henrik Rasmussen som var sjef for SAP Danmark, tok over som nordensjef. Han hadde da vært administrerende direktør for SAP Danmark i syv år.

Kort tid etter ansettelsen av Rasmussen ryker både administrerende direktør for SAP Sverige og administrerende direktør for SAP Norge ut av selskapet.

Ifølge Computer Sweden forsvant svenskesjefen Knut Morten Aaserud med umiddelbar virkning. Aaserud var tidligere sjef for SAP Norge, men tok over roret i Sverige da Bjørn Fosli ble ansatt 1. oktober i fjor.

-- Det har nylig blitt ansatt en ny nordisk ledelse og Knut har ikke vært enig med den, sier den nyansatte sjefen i SAP Sverige, Jan Arpi, til Computer Sweden.

Han vet ikke hva de har vært uenige om. Knut Morten Aaserud ønsker ikke å kommentere sin avgang i SAP Sverige.

-- Hvorfor sluttet du i SAP?

-- Det kan jeg ikke kommentere.

-- Du var uenig med den nye nordiske ledelsen?

-- Det er det SAP sier. Skal jeg utdype, kommenterer jeg, og det vil jeg ikke, sier Aaserud.

Ingen sammenheng

Mandag denne uken kom beskjeden om at også Bjørn Fosli forsvinner fra SAP. Han går tilbake til stillingen han hadde før SAP, som administrerende direktør i Axia Applications. Øystein Jåtog-Rød tar over som ny norgessjef.

-- Det ligger ingen dramatikk i min avgang fra SAP. Jeg har besluttet å forlate SAP ganske enkelt fordi jeg ønsker å kunne styre min egen tid selv, sier han i en pressemelding.

Fosli sa til Computerworld da han ble ansatt at han med å takke ja til toppjobben i SAP utsatte det litt roligere livet på ubestemt tid. Den tiden kom fortere enn han trodde.

-- Jeg sa opp min stilling i SAP for en stund siden, men har vært med på en nordisk omorganisering, og dette har derfor ikke blitt kommunisert før nå, sier Fosli til Computerworld.

Han sier at hans beslutning om å slutte i SAP ikke har noe med Aaseruds avgang å gjøre. Det bekrefter også Aaserud.

Familieråd

-- Planen var å være her, men jeg rundet 50 år i januar og vi hadde et lite familieråd, hvor konklusjonen var at det var på tide å leve litt. En slik jobb lever man med 24 timer i døgnet, sier Fosli.

Danske Henrik Rasmussen har jobbet i SAP siden 1991. I 1993 var han nordisk salgssjef for Danmark og Norge og fra 1996 var han nordisk salgsdirektør. I 1997 ble han administrerende direktør i SAP Danmark.