Toppsjefen i Nokia går av

Jorma Ollila har tidligere sagt at han kunne tenke seg å gå av som toppsjef i 2006. Nå er det stadfestet at han ikke sitter lenger enn til juni neste år. En landsmann overtar sjefsstolen.
Jorma Ollila har vært toppsjef i Nokia i mer enn 13 år. Samme mann har også vært styreformann i selskapet i seks år. Men nok er nok.

Jorma Ollila har tidligere flagget at han kunne tenke seg å gå av i 2006, og i dag kom meldingen fra Nokia om at Ollila sitter til 1. juni. Deretter tar landsmannen Olli-Pekka Kallasvuo over roret.

Fortsetter som styreformann

Styret i Nokia har besluttet at Kallasvou skal kunne kalle seg President og Chief Operation Officer fra 1. oktober i år, og fra og med 1. juni neste år bytter han ut COO-tittelen med Chief Executive Officer.

Kallasvou har jobbet i Nokia siden 1980 og er for tiden leder av selskapets mobiltelefon-divisjon.

Styret i verdens største mobilprodusent har også besluttet at Nokias sterke mann de siste årene, Jorma Ollila, skal fortsette som styreformann i selskapet etter at han går av som toppsjef neste sommer.

Nokia nåværende President, Pekka Ala-Pietilä, vil forlate selskapet for å "forfølge personlige interesser", ifølge pressemeldingen fra Nokia.