Toppsjefen i Peoplesoft fikk fyken

Toppsjefen i Peoplesoft fikk fyken

Toppsjefen i Peoplesoft, Craig Conway, ble kastet på dør av styret sist fredag. Styret har satt inn gammelsjefen Dave Duffield, som i sin tid gründet selskapet.
Conways avgang kom som en følge av mangel på tro på at Conway kunne lede selskapet.

- Det er flott å være tilbake, sa Duffield etter nyheten ble sluppet. Han var sjef i selskapet fra oppstarten i 1987 frem til 1999, da roret ble overlatt til Conway. Ifølge IDG News er utnevnelsen av Duffield som ny toppsjef en permanent løsning.

At Conway fikk sparken kom som en overraskelse på endel analytikere i og med selskapet faktisk leverte overraskende gode tall for siste kvartal.

Styret i Peoplesoft vil ikke gå i detaljer på hvorfor Conway fikk fyken, men sier at saken ble tatt opp på styremøtet torsdag.

- Den enkle og klare sannhet er at styret over tid har blitt stadig mer bekymret over Conways lederskap, og mistet til slutt troen på ham, sier styremedlem George Battle.

Han avviser at den pågående kampen mellom Oracle og Peoplesoft har noe med beslutningen å gjøre.

Det er uvisst om den nye sjefen er mer positivt innstilt til Oracles overtakelsesbud enn det Conway var. Aksjekursen til selskapet steg 15 prosent da nyheten ble kjent, og sluttet på 22,83 dollar. Oracles bud ligger på 21 dollar per aksje.