Toppsjefene ryker ut av Siemens Business Services

Toppsjefene ryker ut av Siemens Business Services

Administrerende direktør Ole Morten Skymoen, samt finansdirektøren og kontraktsansvarlig for Forsvaret, ryker ut av SBS på grunn av "omdømmebelastning".

Det skriver Finansavisen. Før helgen ble det avholdt allmøte i Siemens Business Services, og det ble kunngjort at den øverste ledelsen i SBS og den ansvarlige for forsvarskontrakten har sagt opp sine stillinger.

Det betyr at Ole Morten Skymoen, finansdirektør Hans Harbitz og Petter Moestue ryker ut.

- Dette er en konsekvens av den omdømmebelastningen som SBS og også Siemens er påført. De tre som ledere har tatt sitt ansvar, sier kommunikasjonsansvarlig Gry Rohde Nordhus til Finansavisen.

Akseptert oppsigelse

Hun benekter overfor avisen at hoderullingen på topp-plan har noe med at man har funnet misligheter i praksis rundt forsvarskontrakten. Hun vil heller ikke si om det var et ønske fra Siemens' toppledelse at de tre skulle gå.

- De sa opp sine stillinger, noe administrerende direktør i Siemens Norge, Per Otto Dyb, har akseptert, sier Nordhus til Finansavisen.

Ikke veldig gunstig

I en personalsak kom det frem at retten fant det sannsynlig at SBS hadde overfakturert Forsvaret. I forlengelsen av dette ser det ut som om SBS ikke akkurat er favoritter til å få driftsavtalen med Forsvaret på nytt når den skal fornyes til sommeren.

Computerworld.no har tidligere skrevet at konkurrentene står i kø for å overta kontrakten.