- Tør ikke være med på kåring

- Tør ikke være med på kåring

Anders Lindgren i Steria tror mange it-selskaper ikke tør å være med på Great place to work-kåringen.

Siden 2004 har det internasjonale selskapet Great place to work rangert norske selskaper basert på en spørreundersøkelse blant de ansatte.

Selskapet offentliggjør kun de som kommer best ut, og det koster fra 35.000 til over 100.000 kroner å være med. Vinnerne bruker premieringen aktivt i markedsføring av selskapene som "Norges beste arbeidsplass".

- Den bedriften som vinner, er best blant de spurte på de spørsmålene som er stilt - verken mer eller mindre, slår seniorforsker Torstein Nesheim ved Handelshøyskolen i Bergen fast.

LES MER: - Kårer ikke Norges beste arbeidsplass

Som VM i amerikansk fotball

Steinar Sønsteby som er sjef for Atea i Norge synes det hele blir litt som når USA vinner verdensmesterskapet i amerikansk fotball.

- Når USA vinner et verdensmesterskap i den amerikanske ligaen, i amerikansk fotball - så kan man vel si at konkurransen har vært noe begrenset, sier Sønsteby.

Han legger imidlertid til:

- Men at såpass få er med blant it-selskapene kan jo være fordi man ikke tør.

Mangler baller

Markedsdirektør Anders Lindgren i Steria mener at konsulentselskapet bruker kåringen aktivt eksternt og selve undersøkelsen internt.

Han forteller om en ganske lang og omfattende prosess med rapporter og spørreskjema til alle ansatte.

- Det er jo frivillig å være med. Vi har gode erfaringer og sammenligner med egne interne undersøkelser. Og her ser vi en sammenheng som underbygger resultatene i Great place to work.

- Mener du man kalle seg Norges beste arbeidsplass om man vinner en slik undersøkelse?

- He he, jeg har statistikk på universitetsnivå så det jeg tolker ut av undersøkelsen er at vi har en sterk indikasjon på at vi gjør det bra. Og vi referer derfor alltid til undersøkelsen, sier Lindgren.

Markedsdirektøren tror mange rett og slett ikke tør å være med.

- Man må vise at man har litt baller og tørre å være med på slike ting, sier Lindgren.