Toshiba lanserer mikro-projektor

Toshiba tror at nye markeder vil åpne seg med lanseringen av mikro-projektoren.
Mikro-projektoren fra Toshiba veier kun 1,1 kilo og opptar like mye plass som et halvt A4-ark. Projektoransvarlig i Toshiba, Gunnar Homdrum, mener at den nye generasjonen projektorer vil forandre markedet, og endre vår oppfatning av projektorer generelt.

-- Bare se på hvordan oppfatningen og bruken av mobiltelefoner endret seg fra 80- til 90-tallet. På den enes siden fikk mobilen mer funksjonalitet og ble mer brukervennlig. På den andre siden gikk vekt og størrelse betraktelig ned. Samme trend kommer nå for fullt innen projektorer, sier Homdrum.

Han er overbevist om at de lette og små projektorene vil gjøre hverdagen langt enklere for forretningsfolk som er på farten, men ser ikke for seg at markedet skal eksplodere på samme måte som mobilmarkedet gjorde.

Nytt marked

-- Trenden er også godt nytt for it-forhandlerne, som sliter med et trått pc-marked. Betalingsvilligheten er god for mikrobærbare projektorer, spesielt når de pakkes med egnende bærbare pc-er.

Mikrobærbare projektorer henvender seg til et nytt marked. Tradisjonelt har projektorleverandørene levert stasjonære maskiner til møterom hos bedrifter og institusjoner.

-- "Me too-effekten" er kjent fra mobilmarkedet, og vi tror drivkreftene bak anskaffelsen av disse nye projektorene vel så ofte vil være individets ønske om å bli sett med det nyeste og hotteste utstyret, som det faktiske behov, sier Homdrum.