Toshiba med nettbrett

Toshiba med nettbrett

Enda en produsent vil bli store på nettbrett.

Det siste året har stadig flere produsenter utvidet produktutvalget sitt med nettbrett, noen med mer hell enn andre - HP meldte nylig at de gir opp sin satsing på nettbrett og smarttelefoner, kort tid etter de første produktene kom i salg.

Denne gangen er det Toshiba som vil styrke seg i nettbrettkonkurransen. På IFA-messen, som går av stabelen i Berlin denne uken, lanserte selskapet et helt nytt nettbrett, AT200. Det var den Toshiba i Europa som tok seg av lanseringen, og mye tyder på at vår verdensdel vil få nettbrettet først.

Tynnere enn Galaxy Tab

I likhet med konkurrentes produkter, vil AT200 ha fokus på lett og tynn design. Prototypen som ble vist frem på IFA-messen veier like over en halv kilo og er i underkant av 8 millimeter tykt. Om Toshiba klarer å holde vekten og tykkelsen nede i det ferdige produktet vil AT200 være ørlitt tynnere og letter enn for eksempel Samsungs Galaxy Tab 10,1.

Det har blitt sagt noe, men ikke alt, om hva som skjuler seg innvendig i 10-tommeren AT200. Prosessoren er en OMAP 4430 på 1,2 gigahertz, og nettbrett er utstyrt med en gigabyte minne. Ellers er AT200 utstyrt med både micro-USB og micro-HDMI, samt kortleser for microSD - mye smått med andre ord. Det er forventet at nettbrettet vil kjøre Android 3.2

Ifølge Toshiba vil AT200 være klart for salg i Europa i løpet av fjerde kvartal i år, altså i greit tid til julesalget.

LES OGSÅ:

Denne er populær på dass