Toshiba TEC inn i Norden

Toshiba TEC inn i Norden

Toshiba TEC overtar distribusjonen av Toshiba kontormaskiner i det nordiske markedet, i tillegg til projektorer og plasmaskjermer.
Alle de ansatte som har jobbet innenfor disse områdene vil bli med i det nye selskapet. Masanori Nakaya tiltrer som styreformann for Toshiba TEC i Norden, og Martin J. Frydenborg vil fortsette som daglig leder for den norske avdelingen.

Den nye organisasjonen trer i kreft i dag, 1.april. Ifølge en pressemelding fra selskapet er målsettingen å ytterligere styrke markedsposisjonen, og samtidig sørge for at forhandlere og kunder beholder dagens service- og supportfunksjoner som har bltt bygd opp av Scribona gjennom mer enn 20 år.

- Det moderne it-markedet i Norden passer godt for Toshibas produkter. Ved å ta over distribusjonen i de nordiske landene, øker vi vår fokus og beveger oss nærmere markedet. På denne måten ønsker vi både ekspandere vertikalt og øke volumet sammen med våre partnere, sier daglig leder Håkan Wiktorin i Toshiba TEC Nordic.

Gjennom kjøpet av aksjene i Scribona Document Solutions AB vil Toshiba EC også ta over Scribonas eierskap i Office-kjeden.

Selskapet etablerer et nordisk hovedkontor i Stockholm med avdelingskontorer i Oslo, Helsingfors og København. Omsetningen i 2003 var på 650 millioner svenske kroner og 241 ansatte.