Tospann om ip-konferanse

Tospann om ip-konferanse

Datametrix har inngått en samarbeidsavtale med videokonferanseselskapet Tandberg. Partnerskapet forventes å bidra til gjensidig vekst for løsninger innenfor ip-basert videokonferanse.
- Ip-markedet er i kraftig vekst og fremgang. Vi ser at stadig flere bedrifter og offentlige virksomheter vurderer ip-baserte telefoniløsninger. For å fortsette å være i front på denne type leveranser er det viktig for oss å kunne tilby løsninger også knyttet til ip-baserte videotelefoni, og da særlig løsninger fra markedslederen som er Tandberg, sier produktdirektør Geir Kalleberg i Datametrix.

Også for Tandberg er avtalen viktig. Selskapet tror på betydelig vekst innenfor ip-basert videokonferanse de kommende årene.

- De fleste analyseselskaper spår at ip-basert videokonferanse og videotelefoni vil vokse dramatisk i tiden fremover og vil ta over for isdn/TDM-baserte løsninger. Ip-basert videotelefoni gir kundene interessante kostnadsbesparelser, men også kraftig kvalitets- og funksjonsalitetsforbedringer sammenlignet med eksisterende teknologi, sier Vice President EMEA, Odd Johnny Winge i Tandberg.

Tandberg og Datametrix har valgt å samarbeide fordi de på hver sin front representerer ledende teknologi og kompetanse, og derfor besitter utfyllende kompetanse. Datametrix har en sterk posisjon i ip-markedet og er Cisco Gullpartner. Cisco Systems representerer en viktig strategisk partner også for Tandberg, opplyser partene i en pressemelding.

Gjennom avtalen, som ikke er tidsbegrenset, vil Datametrix øke sin innsats mot videokonferansemarkedet.

- Avtalen innebærer at vi får tilgang til Tandbergs produkter, at vi sammen bearbeider markedet, gjennom felles forretningsplan og seminarer, og ikke minst at vi jobber mot felles kunder. Vi tror dette vil gi både oss og Tandberg et ytterligere løft, sier Kalleberg.