- Touch ID sikrere enn vi trodde

- Touch ID sikrere enn vi trodde

Så smart er sikkerhetsløsningen Touch ID fra Apple.

Touch ID er en av de viktigste nyvinningene i Apples nye Iphone 5S. Gjennom å kombinere ulike eksisterende teknikker, har mobilprodusenten funnet en løsning som gjør det mulig for brukerne å låse opp telefonen og gjøre kjøp i App Store med fingrene.

Mange er er imidlertid skeptiske til å lagre eget fingeravtrykk, i frykt for at datatene skal komme på avveie og bli misbrukt. Apple har derfor vært veldig nøye med å beskrive i detalj hvordan Touch ID fungerer og hvorfor brukerne ikke skal være bekymret for å noen andre skal få tilgang til deres fingeravtrykk.

Koblet til prosessoren

Ifølge svenske Macworld lagres dataene i en spesiell del av A7-prosessoren som bare Touch ID har tilgang til. Det eneste operativsystemet kan gjøre er å spørre sensoren om fingeravtrykket er korrekt eller ikke.

Apple har imidlertid holdt tilbake informasjon om en funksjon som ytterligere underbygger sikkerheten, og som nå er oppdaget av Imore og Modmyi.

Ifølge Macworld viser det seg at hver av Touch ID-sensorene er låst til akkurat den A7-prosessoren som sitter i telefonen. Om du bytter til en sensor fra en annen telefon slutter funksjonen å fungere.

Vanskelig å hacke

Ifølge Imore kan en grunn være at Apple vil forsvare seg mot at hackere installerer en modifisert sensor som både lagrer fingeravtrykket og sender det videre til prosessoren.

Gjennom å låse hvert par individuelt har Apple gjort at en hacker tvinges til å hacke hvert enkelt par for å komme rundt sperren, skriver svenske Macworld, som legger til at ulempen med dette er at gjør-det-selv-reperasjoner blir vanskeligerere ettersom man må ta vare på sin opprinnelige Touch-ID-sensor.