Trådløs lagring for iPhone

Trådløs lagring for iPhone

En liten sniktitt på hva som kommer på CES-messen.

16 gigabyte med lagringsplass på en iPhone høres kanskje mye ut, men det er rart hvor fort det går an å bruke opp dette. Men hvordan få mer?

Apple, som er kjent for å lage enheter med vanskelig tilgjengelig innmat, laget iPhone og iPod touch slik at det ikke er mulig å bytte eller oppgradere tilgjengelig minne. Du er støkk med det du hadde råd til da du bestilte telefonen. Og selv om du punget ut i dyre dommer for en 32 gigabyte-modell, så varer ikke det evig heller.

AirStash

Under den kommende elektronikkmessen CES i Las Vegas vil det bli introdusert en nett liten trådløs medieserver.dongle som utvider en iPhones hukommelse. AirStash heter nyskapningen, som kobles til en Mac over usb og som benytter SD-minnekort for å øke minnet.

Bluetooth eller wlan?

I skrivende stund er det ikke kjent nærmere detaljer rundt hvordan denne teknologien fungerer i praksis, men siden den er annonsert som en trådløs medieserver, så antar vi at det dreier som en Bluetooth-kobling eller muligens wlan. Og man kan vel trygt anta at det behøves en iPhone-applikasjon for å ta seg av overføringen.

Mon tro om det blir både lese- og skrive-muligheter? En kobling mot en internettbasert tjeneste? Batterilevetid? Og ikke minst prisen? Den som venter får se.

Du kan (etterhvert) lese mer om AirStash her.