Trådløs sykkel til aktivister

Trådløs sykkel til aktivister

En liten sykkel fungerer som Wifi-hotspot og gir opp til 250 pc-er nett-tilgang.
MagicBike er en liten sykkel som er utstyrt med Wifi, trådløs internett, som kan gi internett-tilgang hvor som helst. Ikke nok med det, sykkelen fungerer selv som hotspot og kan betjene opp til 250 brukere innen en radius på 30 meter innendørs og 100 meter utendørs.

Konseptet er det jobbet lenge med, men 11. desember 2003 kunne den første eposten sendes fra sykkelen i New York. I tillegg ble det oppdatert websider og surfet på weben.

MagicBike er ment for samlinger som demonstrasjonstog, konserter, festivaler og andre hendelser som samler mange mennesker. Sykkelen med wifi-utstyr kombinerer gamle tradisjoner som politisk bevissthet, sosial ansvar og fysiske helse, skriver utvikleren og kunstneren Yury Gitman på hjemmesiden til sykkelen.

Teknologien i sykkelen er ikke komplisert. En bærbar pc i sykkelvesken, en antenne på rammen og nødvendig programvare.

Gitman er "trådløs" kunstner og leder blant annet New Yorks Art Group for NYCWireless. MagicBike er blant de ti "kuleste hotspots" i New York Daily News-avstemingen. Han mener trådløse sykler er kunst fordi de ikke passer i forretningsmodellene til leverandørene av trådløs aksess. Ingen hadde tro på dem, men nå kan de bli en del av det urbane livet og gi mulighet for lek og læring i parkene eller i trafikk-soner.