Trådløs trening av svømmere

For andre gang mottar Fauske Svømmeklubb penger fra Telenorfondet for ideen om trådløs trening av svømmere.

I forbindelse med Idrettsgallaen 2006 på Hamar lørdag 7. januar ble Fauske Svømmeklubb hedret med stipend fra Telenorfondet. Det er andre gang i løpet av vel et halvt år at klubben mottar 15.000 kroner fra Telenorfondet for ideen om trådløs coaching av svømmere, ifølge en pressemelding.

Telenorfondet inngår i en fireårig samarbeidsavtale mellom Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og Telenor. Avtalen har som mål å styrke og videreutvikle ungdomsidretten i Norge gjennom systematisk bruk av teknologi.

I mai 2005 ble Fauske Svømmeklubb vurdert som en av vinnerne til å motta et stipend på 15.000 kroner for ideen om å bruke moderne teknologi i treningsarbeidet med klubbens svømmere.

Teknologi-revolusjon

Ved hjelp av videofilming over og under vann med påfølgende analyse, samt trådløs coaching av utøverne mens de svømmer, kan Fauske Svømmeklubb være i ferd med å revolusjonere treningsmetodene innen sporten.

Blant tiltakene som de siste årene har fått pengestøtte fra Telenorfondet er internettbasert trenerpakke for fotballtrenere, automatisk tidtakeranlegg med resultatvarsling via SMS, trådløs trening av ishockey-målvakter, aktiv bruk av Internett, e-post og SMS, støtte til kjøp av værstasjon for brettseilere, og trådløs coaching av svømmere.

- Telenorfondet har som mål å utvikle ungdomsidretten gjennom systematisk bruk av teknologi. Med støtte fra Telenorfondet skal ungdom selv få mulighet til å igangsette tiltak og få prøvd ut egne ideer. Fauske Svømmeklubbs prosjekt bygger godt opp under disse forutsetningene, sa informasjonssjef i Telenor, Knut Sollid, under tildelingen av stipendet.