Trådløse håndverkere

Hs-Faktura startet med en rørleggerbedrift, og har gått via kalkulatorer og pc til digitale hjelpere med kommunikasjon.
Hinfo i Trondheim er et datafirma sprunget ut av en rørleggerbedrift. De lager programvare for håndverkere, og har i noen måneder kunnet levere en løsning på Pocket PC-baserte digitale hjelpere. Men de anbefaler Qtek 2020 som plattform for kundene.

-- Det skyldes rett og slett at du med 2020 får alt på én enhet. Da vi begynte å selge pda-versjonen av Hs-Faktura, leverte vi komplett pakke med Qtek 2020 og programvaren. Alle grunndata ligger på pda-en, så du jobber med programmet offline. Men når du er ferdig med en jobb, kan du levere rapporten direkte via mobilnettet, sier daglig leder Atle Harrang.

Nå har Hinfo overlatt salget av maskinvaren til Telehuset -- de er flinkere på maskinvare, og Hinfo kan programvare, ifølge Harrang.

Ny løsning

Utviklingen av pda-løsningen startet i sommer og i oktober var den klar. Litt for tidlig eller for sent, avhengig av hvordan du ser det. Daværende Qtek 1010 skulle nemlig avløses av den nyere 2020. Alle som ringte og spurte etter lommeversjonen av Hs-Faktura fikk velge om de ville ha det på 1010 eller vente på 2020. De ventet.

-- Fra desember har vi kunnet levere, og nå har vi solgt 60 løsninger, forteller Harrang.

Hinfo Pocketlink, som løsningen heter, har fakturaprogrammets database tilgjengelig på pda sammen med varekataloger fra leverandører og kalkyleberegninger. Montørene registrerer både vare- og timeforbruk og sender direkte til bedriftens sentrale system via mobilnettet.

-- Håndverkere og tandre pda-er som ikke tåler mye juling, går det bra, da?

-- De fleste skaffer seg tvillingkort og har en billig mobil i lommen når de kryper rundt i kjøkkenbenker og slikt, og så har de Qtek-en i bilen, svarer Harrang.

Hinfo har levert faktureringssystemer for håndverkere på pc siden 1987. Før det hadde de systemer basert på kodebok og programmerbare kalkulatorer. Totalt har de rundt 600 firmaer som kunder. Det som startet som en hobby for rørlegger Anders Harrang, er blitt et datafirma med syv ansatte.

-- Det begynte med at en kollega av faren min spurte om å få kjøpe en kopi av systemet han hadde laget til eget bruk. Siden har det pakket på seg, sier Atle Harrang som er "vokst opp i butikken".