Trådløst over Storbritannia

I ni store britiske byer får fire millioner brukere gratis tilgang til trådløst internett.

I en storslått plan skal ni store byer i Storbritannia få tilgang til trådløst internett. Dette skriver The Cloud i en pressemelding. Selskapet leverer trådløst internett og har allerede 7.000 hotspots i Storbritannia, Sverige og Tyskland.

 

De nye planene omfatter Edinburgh, Leeds, Manchester, Birmingham, Nottingham, Oxford, Cambridge, Liverpool og London. I hovedstaden starter prosjektet i bydelene Kensington og Chelsea, Camden og Islington.

 

Første fase i prosjektet vil starte i mars 2006. I alt vil hundrevis av hotspots bli rullet i byene. Rundt fire millioner brukere kan benytte seg av den trådløse tilgangen.

 

I bysentene til de ni byene vil man kunne logge seg direkte inn på nettet og lese websider, sjekke epost, spille spill osv. Tjenstene vil i første omgang være tilgjenglig fra BT Openzone, O2, SkypeZones, og Nintendo WiFi.  Etterpå følger nettverk som T-Mobile, NTL/Virgin, BSkyB/EasyNet, TalkTalk, Sony, Vonage og iPass.

 

- Det er en bra mulighet å samarbeide med myndighetene for å levere trådløst internett til flest mulig mennesker, sier George Polk, toppsjef i The Cloud.