Tråler markedet etter Java-utviklere

Utviklere med Java-kompetanse kan velge og vrake i jobber for tiden.

En rekke norske konsulentselskaper konkurrerer om Java-utviklernes gunst om dagen. Store utviklingsprosjekter innen bank og finans skaper stor etterspørsel etter kompetent personell. Konsulentselskapene støvsuger markedet og lokker med svært attraktive rammebetingelser.

 

Bare Bankenes Betalingssentral (BBS) har for tiden 12 konsulentselskaper inne på sine rammeavtaler og har flere store utviklerintensive prosjekter på gang.

 

- Det er en beinhard kamp om de beste ressursene. Vi bruker tre rekrutteringsfirmaer i arbeidet med å skaffe de beste Java-utviklere, forteller daglig leder Erik Lothe i Systek som er ett av selskapene som jobber for BBS.

 

Systek har 15 ansatte og jobber med å ansette 5 nye.

 

- Det har ikke vært lett. Vi har fått tak i noen i år, men ikke så mange som vi kunne ønske, sier han.

 

Seks av 40 

 

Tidlig i sommer gikk WM-data ut med meldingen om at de jaktet på 40 javautviklere. Så langt har de rekruttert seks.

 

Ifølge Tom Hauge, leder av eSolutions i WM-data, regner de med å ha skaffet seg de tidligere annonserte 40 utviklerne i løpet av 2006.

 

- Vi har fokusert mest på kompetanse og seniorer enn selve volumet, og vi rekrutterer i takt med oppdragene som kommer inn, sier han.

 

Hauge forteller at det er ikke gull og grønne skoger som trekker til seg javafolkene.

 

- Javaprofiler er litt trygghetssøkende. De er ofte litt eldre familiefolk. Et selskap som WM-data med 3.500 ansatte innfrir veldig mye av denne tryggheten de søker, sier han.

 

- Vi har ansatt en del konsulenter fra Ementor og Software Innovation i det siste.De er mer opptatt av trygget og de sosiale godene samt kompetansen i selskapet .

 

Lohte i Systek understreker også at det er kompetansemiljøet, ikke først og fremst penger som får folk på kroken.

 

Må være engasjerte

 

Accenture har et av de største javamiljøene i Norge. Leder for Custom Solutions Architecture-avdelingen, Holger Zobel, sier at de alltid er på jakt etter gode javafolk, men at de har mest behov for folk med gode helhetskunnskaper, personer som kjenner til rammeverkene rundt Java.

 

- De som var guruer på Java for fem år siden, men som ikke har lært noe nytt siden, er ikke guruer lenger. Man må engasjere seg og bidra i javamiljøet. Personer som gjør dette er langt mer attraktive enn de som ikke gjør det, sier han.

Les også: Ble Nordens første Java Champion