For travle forretningsfolk

For travle forretningsfolk

Siemens S65 er designet med forretningsfolk for øye. Derfor har den både proffe funksjoner og høy "se på meg"-faktor.
S65 har mange forretningsapplikasjoner, og kan synkronisere adresser og avtaler med både Microsoft Outlook og Lotus Notes. Med pda-liknende funksjoner kan du lese epost, sende data og styre innboks og kalender når du ikke er på kontoret

Telefonen kan kommunisere trådløst med bluetooth og infrarød, men har også mulighet for både usb- og seriekabel, og kan også fungere som gprs-modem for pc.

I vårt test var bluetooth-forbindelsen ustabil, og fungerte pussig nok best uten Siemens egen programvare på pc-en. Infrarød fungerte bra, men langsomt. Jeg skulle gjerne hatt en usb-kabel for rask og avbruddsfri kommunikasjon mellom telefon og pc, men dette er ekstrautstyr til minst et par hundre kroner.

Heller ikke et bluetooth-basert handsfree-sett fra Logitech fungerte spesielt bra. Ikke noe problem å parre telefon med øreplugg, men lyd ble det ikke.

Megapiksel ikke nok

Denne telefonen har et innebygd kamera med hele 1,3 megapikslers oppløsning. Men det er veldig kresent med hensyn til lys og forhold for øvrig, og er sånn sett et tydelig bevis på at antallet megapiksler ikke er noen kvalitetesgaranti alene.

Under gode lysforhold kan bildene bli riktig bra, men uten blits -- som er ekstrautstyr -- blir det trist i tussmørket.

Ellers bløffer kameraet om såkalt digital zoom. Her forsøker man ikke engang på noen form for interpolering eller annen programvarejuks for å øke oppløsningen. Det som skjer her heter rett og slett beskjæring!

Den høye, uutholdelige knipselyden kan ikke skrus av. Dette er ifølge Siemens et tiltak for å forhindre snikfotografering. Dette gjør kameraet ubrukelig i for eksempel forsamlinger eller møter. Men dette er altså ikke en feil, men en funksjon.

Masse ekstra

I tillegg til forretningsprogrammene bugner det av alskens moro og ekstrafunksjoner, som 3d-spill, tidtaker, vekkerklokke og ellers alt man kan forvente.

Like imponerende er listen over ekstrautstyr man kan kjøpe. Som bluetooth handsfree-sett, bil-sett med ekstern skjerm, usb-kabel, blitz, lader og ekstra batterier for å nevne noe.

Både taster og menyer virker umiddelbart noe vanskelig tilgjengelig, men jeg velger å se det som en lære-og tilvenningsprosess. Her kan man behøve både tid og tålmodighet for å lære seg alt, spesielt hvis man er vant til telefoner fra andre leverandører.

Men hvis man kan forholde seg til relativt små taster, er telefonen slett ikke vanskelig å betjene.