Tre av fem avbryter handelen

Tre av fem avbryter handelen

Elendige netthandelsløsninger skremmer bort kundene. Logicas Thomas Brændengen advarer mot konsekvensene.

God brukervennlighet i nettbutikkene er en god start på vei til kundenes hjerter, men dette synes å være et område mange slurver på. En undersøkelse i regi av Logica viser at mer enn halvparten av kundene har avbrutt netthandelen som følge av dårlig brukervennlighet.

Det betyr at mange nettbutikker hvert år taper store summer i omsetning, rett og slett fordi kundene synes det er for vanskelig å gjennomføre handelen og avbryter.

Opplevelsen avgjør

Logicas undersøkelse viser at tre av fem nordmenn har i løpet av det siste året avbrutt handel i nettbutikk fordi det har vært for vanskelig å få gjennomført handelen. Mer enn halvparten sier at brukeropplevelse og utformingen av nettbutikken er viktig eller avgjørende for om de kommer tilbake for å handle igjen.

- Dessverre ser det ut til at mange selskaper har for dårlige netthandelsløsninger i dag. Dersom ikke netthandelsaktørene tar dette problemet alvorlig kan de miste både eksisterende og nye kunder, sier avdelingsleder for Interaktiv i Logica, Thomas Brændengen, i en pressemelding.

Føre var

Nettbutikker som er raske med å tilpasse seg for handel på mobil eller nettbrett, kan ha gode nyheter u vente. I dag er det kun ti prosent av de som har foretatt elektroniske handler på internett, som har benyttet smarttelefon eller nettbrett til dette. Det er derimot 70 prosent som oppgir at de tror eller vet de kommer til å handle mer med mobile enheter som smarttelefon og nettbrett i fremtiden.

- Ta i bruk løsninger tilpasset mobil teknologi for å sikre økt omsetning, mer fornøyde kunder og bedre oversikt over egen forretning. Selskapene som vinner nye kunder i fremtiden blir de som anskaffer seg brukervennlige løsninger tilpasset mobile enheter før konkurrentene, råder Brændengen.

Undersøkelsen er landsrepresentativ og gjennomført blant 1017 respondenter.