Tre av fire Chess-kunder er overført til Netcom

TeliaSonera-selskapene Netcom og Chess omsatte for tilsammen 2129 millioner svenske kroner i første kvartal. Nordmennene er svært lønnsomme for konsernsjef Anders Igel.

I resultatrapporten fra det svenske teleselskapet går det frem at ometningsveksten i første kvartal var på 32 prosent i forhold til samme periode året før.

Økt omsetning, positive effekter fra kjøpet av Chess i fjor høst, samt effektivisering på 15 millioner svenske kroner, forbedret resultatet.

Ebitda-resultatet endte på 774 millioner kroner, mot 611 millioner året før.

Taper kontant-kunder

Marginen var likevel lavere i og med Chess har gjennomsnittlig lavere marginer enn Netcom. Hittil har 75 prosent av Chess-kundene blitt overført til Netcoms nett. I første kvartal i fjor hadde Netcom en margin på 38 prosent, men Netcom og Chess leverte TeliaSonera en margin på 36,4 prosent i første kvartal 2006.

Kjøpet av Chess tilførste TeliaSonera 396.000 nye kunder, men Netcom har mistet mange kunder på grunn av kravet til obigatorisk registrering av kontantkort-kunder. I første kvartal økte antall abonnementskunder med 20.000, mens antall kontantkort-kunder sank med 45.000.