Tre av fire vil beholde fasttelefonen

Tre av fire vil beholde fasttelefonen

Men seks av ti bedrifter i Norge tror fasttelefonen vil forsvinne i bedriften på sikt.
Samtidig oppgir 23 prosent av bedriftsledere at de allerede har avskaffet eller er i ferd med å avskaffe fasttelefonen til fordel for mobiltelefonen, viser en stor landsomfattende undersøkelse som er foretatt for Netcom.

59 prosent av norsk næringsliv tror fasttelefonen vil forsvinne på sikt. 40 prosent er uenig, mens én prosent ikke vet. 23 prosent av bedriftslederne oppgir at de har avskaffet eller kommer til å avskaffe fasttelefonen i bedriften. 75 prosent svarer nei, mens to prosent ikke har tatt stilling til spørsmålet.

- Det betyr at rundt 90.000 bedrifter er i ferd med å gå over til kun å bruke mobiltelefon, og dermed kvitte seg med fasttelefonen, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl.

Store ulikheter

I Sør-Trøndelag tror hele 68 prosent av bedriftslederne at fasttelefonen vil forsvinne. I Vest-Agder er tallet bare 47 prosent. I hotell- og restaurantbransjen og tjenesteytende sektor tror 64 prosent av de spurte at fasttelefonen forsvinner, mens det i primærnæringen kun er 49 prosent som tror det samme.

I undersøkelsen oppgir 48 prosent at det er enklere og 47 prosent at det er billigere å kun ha mobiltelefon enn både mobiltelefon og fasttelefon.

Undersøkelsen viser også at nesten fire av ti bedriftsledere daglig viderekobler fasttelefonen over til mobiltelefonen. Samtidig oppgir ni av ti bedriftsledere at de er tilgjengelig på mobiltelefon stort sett hele tiden.

Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for NetCom i september 2004 blant 2000 bedrifter i et landsrepresentativt utvalg av næringslive