Tredobling for Bluetooth

Tredobling for Bluetooth

Neste generasjon Bluetooth vil få en overføringshastighet tre ganger raskere enn i dag.
Bluetooth Special Interest Group (BSIG) lanserte tirsdag en ny spesifiksjon til den trådløse overføringsstandarden Blueetooh. Den største nyheten er en betydelig kapasitetsøkning.

Overføringshastigheten til Bluetooth er i dag på 721 kilobit i sekundet. Når neste generasjon av teknologien blir tilgjengelig øker kapasiteten til 2,1 megabit i sekundet - altså en tredobling. I tillegg til høyere hastighet vil den nye spesifikasjonen selvsagt være kompatibel med dagens Bluetooth.

På de områdene Bluetooth anvendes i dag er båndbreddebehovet ikke spesielt stort - typisk mellom pc og tastatur eller mobiltelefon og hodesett. BSIG mener likevel at kapasitetsbehovet er der, blant annet med hensyn til å kunne la flere enheter kommunisere samtidig.

Dessuten øker bruken av digitale kameraer - og etterhvert mobiltelefoner med kameraer. Det betyr større datamengder og med det økt behov for større hastighet på overføringene.

De første kretsene basert på den nye spesifiksjonen vil sannsynligvis bli tilgjengelig rundt årskiftet, noe som betyr at de første produktene kan ventes en gang i løpet av første kvartal 2005.