Tregt Galaxy-salg i Sverige

Tregt Galaxy-salg i Sverige

Svenske forhandlere synes Samsungs Galaxy Tab er for dyr og mener den krever mer aktivt salg enn Apples Ipad.

Samsung var med sin Galaxy Tab først ut blant produsentene av tabletmaskiner eller såkalte nettbrett i Sverige.

Men til tross for den store interessen har salget ikke eksplodert, og forhandlere som svenske IT24 har snakket med fortteller om tregt salg av nettbrettet så langt.

- Det er mange etterspørsler, og vi merker at det er en interesse for denne kategorien, men salget har gått tregt så langt, sier Suzanne Alstermark, områdesjef for data på Onoff, til nettsiden.

- For dyrt

En forklaring er prisen, som hos Onoff er tilsvarende omtrent 7 000 norske kroner.

- Det er en ganske høy prispunkt for et surfebrett. Enn så lenge er det en ny produktkategori, sier Alstermark.

Hun peker på at mange kunder nok venter med å kjøpe tablet-pc til Apples Ipad blir tilgjengelig på det svenske markedet.

- Det kan være at kundene avventer. Man vil nok se litt på det først, og så kommer salget igang når Ipad blir tilgjengelig, sier Alstermark.

Heller ikke i Storbritannia har Galaxy Tab greid å kapre markedet.

IT24 viser til nettsiden Broadbandgenie, som melder om at flere store aktører, deriblant Amazon, nå senker prisen for å få fart på salget. Så langt er det et tiltak som ikke Onoff har vurdert.

- Samsung har ikke indikert noe om det, men vi følger alltid et relativt prisnivå. Hvis prisen på produktet blir lavere er det klart vi følger det, sier Alstermark.

Krever aktivt salg

Daniel Lindholm, administrerende direktør i The Phone House, er på sin side ganske fornøyd med hvordan Samsung-maskinen har solgt så langt.

- Vi har solgt et par hundre de siste ukene, og det synes vi er greit. Salget har vært i tråd med forventningene våre, sier han.

Også Lindholm tror tablet-salget vil skyte fart først når Ipad blir tilgjengelig.

- Det er klart at Galaxy Tab krever mer aktivt salg enn vi tror Ipad vil gjøre. Det er litt enklere for Ipad med den hypen som har vært.

Han sier at prispunkt alltid er en utfordring med nye produkter og nye kategorier.

- Om de har begynt å senke prisene i England får vi se hva som skjer i resten av verden, sier han.