Trend virusbeskytter Hotmail

Trend virusbeskytter Hotmail

Trend Micro gir McAfee en nesestyver og overtar jobben med å skanne og fjerne virus fra 187 millioner Hotmail-konti.
McAfee har levert virusbeskyttelse til Hotmail-kundene i flere år, men mister altså nå jobben til Trend Micro. Hverken MSN eller Trend opplyser hvorfor det japanske selskapet ble foretrukket. Heller ikke størrelsen på avtalen er offentliggjort.

Avtalen med MSN betyr at Trend øker sin andel av antivirusmarkedet for privatkunder betraktelig.

-- Vi vil ha navnet vårt på MSNs sider. En av fordelene for oss er at vi får vist vår antivirus-teknologi til mange forbrukere, sier gründer og styreformann Steve Chang, ifølge IDGs nyhetestjeneste.

Kundene som benytter seg av Microsofts webbaserte epost-tjeneste får automatisk virusbeskyttelse. Trend skal skanne inngående og utgående epost-meldinger og vedlegg for virus, ormer, trojanske hester og andre "udyr".

McAfee sliter

-- I dag er MSN Hotmail den eneste verdensomspennende gratis webmailtjenesten som tilbyr antivirusskanning og virusfjerning for sine kunder. Vi mener at det er en viktig tjeneste som ikke bare beskytter alle Hotmail-kunder, men også slår ring om hele Hotmail-samfunnet og de venner og slektninger som de sender epost til, sier Phil Holden, ansvarlig for MSN hos Microsoft, i en pressemelding fra Trend Micro.

Avtalen mellom Trend og MSN er dårlig nytt for McAfee, som tapte markedsandeler i både privat- og bedriftsmarkedet i 2003. I stedet er det Symantec og Trend som kaprer nye kunder.

Ifølge IDC ble McAfees antivirus-omsetning redusert med 7,1 prosent fra 2002 til 2003. Symantec og Trend vokste med henholdsvis 36 og 22 prosent i samme periode.