Trendsettere spår mp3-spillerens død

Nordens kuleste ungdommer har ikke tro på at mp-3-spilleren kommer til å leve så veldig lenge.

Nokia har håndplukket rundt 900 ungdommer mellom 16 og 25 år fra hele Norden til å svare på spørsmål om trender. Godt over halvparten av ungdommene mener at mp-3-spillere snart vil bli integrert i mobiltelefoner eller bli så umoderne at teknologien tas over av noe annet.

 

Hele 46 prosent mener at de vil få all musikken de har gjennom fildeling eller fra web, gratis. 37 prosent av de spurte tror at de vil få all musikken sin fra web, men at de vil betale for den.

 

Ett apparat, en lader 

 

- Det er en økende interesse for å bare ha ett apparat og én lader, sa Johan Rosenlind, nordisk underholdningssjef i Nokia på en pressekonferanse i Oslo i dag.

 

Høy lagringskapasitet og kul design er de viktigste driverne for hvilken mp-3-spiller som kjøpes. Til Nokias store glede kan trendsetterne melde om at de aller helst har lyst å lagre musikken sin på en mobiltelefon. 34 prosent mente dette, mens 15 prosent foretrekker sin hjemme-pc og 14 prosent heller vil ha en egen mp-3-spiller.

 

Det er for øvrig interessant å merke seg at 12 prosent av ungdommene mener det hadde vært best å kunne lagre musikken i en databrikke i øret.

Viktigere med musikk

Nokia kunne ellers melde om at musikk er et stort satsningsområde fremover. De skal ha apparater som skal være tilpasset alt fra de som først og fremst vil ha en god musikkspiller med telefon til de som vil ha en telefon som også kan spille musikk.

I 2004 solgte Nokia over 10 millioner mobiltelefoner med innebygd musikkspiller, noe som Nokia selv hevder gjør selskapet til verdens største produsent av musikkspillere.