Trener for og med barna

Trener for og med barna

SKI-NM: Berit Gunnes i EDB er fortsatt en habil langrennsløper, men bruker mer tid på å lære unger å gå på ski enn å trene selv.

EDB Business Partner tok en fin bronsemedalje under fjorårets ikt-NM på ski, og Berit Gunnes som gikk andre etappe, satser på å gjenta bedriften i år.

- Jeg kjenner formen til gutta litt for dårlig, men målet må være å beholde den plasseringen vi fikk i fjor, eller få en medalje av enda finere valør. Men, det viktigste er kanskje å knuse fjorårsvinneren HP, mener Gunnes.

Selv er hun i bedre form enn på samme tid i fjor, og har ladet opp til vinterens store bransjemesterskap med en flott niendeplass av nitti deltakere i sin klasse i Holmenkollen skimaraton. Gunnes har også en aktiv løperkarriere bak seg, og fremhevet seg spesielt på 10 kilometer og halvmaraton.

- Jeg var i et mellomsjikte nasjonalt, ikke helt på ”Ingrid Kristiansen-nivå”, men jeg har alltid vært aktiv. Jeg har også gått triathlon på ski, men nå er det bare i langrenn jeg stiller med startnummer på brystet.

LES OGSÅ: Steria satser på mosjonistene

Som trener for 11-12 åringene i Njård er det imidlertid ikke sin egen langrennsform som står i høysetet.

- Min store livsoppgave er å lære unger å gå på ski. Jeg har holdt på med det i fire års tid, og det er veldig inspirerende med så mange gode barn i klubben. I tillegg er jeg teknisk trener for damene, så denne uka har jeg ikke fått trent noe selv. Det blir generelt mer instruering enn egotrening.

Med en sønn på 12 år og en datter på 10, blir det en del trening også på hjemmefronten. I tillegg til langrenn på vinterstid, står sykling, rulleski og løping på programmet når snøen er borte.

- I forhold til folk flest er vi vel generelt ganske aktive, og padler gjerne kajakk eller går turer i fjellet også, sier Berit.

LES OGSÅ: Agresso krever medalje

Langrennslaget til EDB skal kun samles én gang før mesterskapet går av stabelen, og til tross for formtoppen står Gunnes i fare for å miste plassen på førstelaget i år.

- Aud Jørstad har gått Marcialonga og er nok hakket vassere enn meg, så jeg må kjempe for en plass på laget. Dessuten er etappene litt korte for meg, jeg liker meg best på de lange løpene. Gi meg et par mil, da går det bedre!

MELD DEG PÅ HER: Ikt ski-NM