Trenger flere Java-folk

WM-Data har ansatt over ti nye Java-utviklere de siste par månedene. Og de trenger flere.

WM-Data er ute etter Java-kompetanse. Selskapet har opplevd en vekst i oppdrag og ansetter kontinuerlig nye medarbeider. Det er Java-utviklere som er mest ettertraktet.

I andre land har det vært en tøff kamp om kunnskapen, og også i Norge konkurrerer konsulentselskaper om Java-utviklernes gunst om dagen. Men WM-Data har ikke hatt problemer å få tak i kvalifiserte søkere.

- Nei, vi lyste ut stillinger på web og har fått inn masse søkere. Mange ønsker å jobbe hos oss, vi hadde nok kvalifiserte søkere. De siste par månedene har vi ansatt 12-13 nye medarbeidere bare i vår Java-avdeling. Det vil bli flere i månedene fremover, sier Frank Olsen, konsulentsjef i WM-Data, til Computerworld.no.

Ikke opptatt av lønn

Ifølge Olsen har ikke WM-Data opplevd at Java-utviklere er ute etter mer lønn fordi de har blitt mer ettertraktet.

- Nei, vi føler de ønsker å jobbe her. Det har vært motivasjonen for de fleste som søker, ikke penger. Vi kan tilby gode karrieremuligheter, sosialt miljø, trygghet, og vi er et internasjonalt selskap. Jeg mener det er viktigere for de fleste enn lønn, sier Olsen.

Ansettelsene er en ren utvidelse av staben, ikke erstatning for folk som har sluttet. Mange oppdrag er årsaken til ansettelsene, ikke frykt for at det kan bli tøft å få tak i folk senere.

- Vi ansetter folk fordi vi har jobb til dem. De går ut i oppdrag md en gang. Vi ansetter ikke fordi vi bare vil ha dem sittende her, sier Olsen.

WM-Data jobber blant annen med systemintegrasjon og ehandelsløsninger, som i økende grad krever Java-kompetanse. Selskapet får også flere oppdrag på SOA-løsninger.

Nye navn

Blant de nyansatte i Java-avdelingen er:

Kristian Saksen som er ansatt som senior systemutvikler og arkitekt i WM-Data AS Java avdeling. Han er 33 år og utdannet siv.ing ved NTNU. Han har tidligere jobbet i Software Innovation og Prodoc. I WM-Data vil Saksen jobbe med systemutvikling og SOA.

Kim Amundsen er ansatt som systemutvikler i WM-Data AS Java avdeling. Han er 27 år og utdannet can.mag ved NTNU. Amundsen har tidligere jobbet i Learning Systems AS, hvor han var gründer. I WM-Data vil han jobbe med e-handelsløsninger og søkemotorer.

Svein Åge Monsen er ansatt som systemutvikler i WM-Data AS Java avdeling. Han er 31 år og utdannet Master i Informatikk ved UiT, bachelor i informasjonsteknologi, sosionomstudiet ved HiB og grunnfag i psykologi ved NTNU. I WM-Data vil Monsen jobbe med e-handelsløsninger og publisering.

Neil Benn er ansatt som senior systemutvikler i WM-Data AS Java avdeling. Neil er 39 år og utdannet HND Computer Studies ved Mid-Kent College of Higher and Further education. Han har tidligere jobbet i IBM og Ementor.  I WM-Data vil Neil jobbe med systemutvikling og SOA.