Trikser med Google

Trikser med Google

Stadig flere selskaper trikser til seg bedre plassering hos Google, fordi søkermotoren er så populær til informasjonssøk.
Både norske og internasjonale selskaper trikser til seg flere treff hos den berømte søkermotoren for å oppnå høy profilering.

Radisson SAS er allered fersket og ble nylig kastet ut av Googles søketjeneste etter å ha vært blant dem som har trikset for å oppnå flere treff.

Den internettbaserte restaurantguiden Spisekartet fkk nylig et tilbud fra det danske selskapet Aleksika om å betale for å oppnå flere treff hos søkemotoren.

Flere sider

Triksingen går ut på at Aleksika lager en egen hjemmside, lik "oppdragsgivers" som ønsker flere treff. Deretter utarbeides en rekke artikler som omhandler selskapets produkter. Disse blir så skrevet på en måte så de appellerer, slik at de plasseres høyt i søkemaskinen på utvalgte søkeord, melder Aftenposten som har hatt tilgang på kontraktforslaget til Aleksika.

Ifølge daglig leder i Spisekartet, Ole Skau Jakobsen, er dette er ulovlig teknikk å benytte seg av for å øke antall treff. Nå har han meldt tilbudsforslaget til Google, som vil ha en oversatt versjon av korrespondansen mellom mellom Spisekartet og Aleksika.